Joopajoo ja jetsulleen! Nyt kerron hieman järkevämmin kuin eräs Keskiveli uudesta koulusta... On paljon asioita jotka ovat erilaisia kuin Suomessa. Ihan ensimmäiseksi, me (BigB ja Keskiveli) menemme joka arkipäivä keltaisella koulubussilla kouluun. Pitää herätä aina 07.00:ltä, että ehdimme bussiin koska se tulee 07.47 Siinä sitten kierellään ja kaarrellaan ottamaan oppilaita kyytiin. Kaikki kulkevat bussilla, myös ne jotka asuvat ihan koulun vieressä.

Kun tullaan koululle, emme hyppää bussista ulos vaan pidämme kaiteesta kiinni ja kävellään rauhallisesti ulos. Sitten luokkaan ja tunneille. (Yksi tunti kestää 40min) Ensimmäinen tunti alkaa 08.25. Sitten kolme tuntia peräkkäin ja syömään. Ja SE täällä on erilaista että kaikilla oppilailla on oma "ruokakortti"  jolla saa ruokaa. Ruokakortteja pidetään ruokalan seinällä josta otetaan oma aina kun tullaan ruokalaan, annetaan kassalle ja kassa vie sitten kortin seinälle seuraavaa päivää varten. Jokaisesta päivästä veloitetaan 1.70$ ja eri vaihtoehtoja on joka päivä ainakin neljä (esim. joku salaatti, maapähkinävoileipä, hampurilainen, kananugetteja, hotdog, pizzaa...). Ruoan jälkeen on välitunti, se kestää noin 20min ja on päivän ainoa tauko. Välkällä pelaan "Kickball"-peliä. Sama kuin baseball mutta jalkapallolla.

Turvallisuus on tärkeä juttu amerikkalaisessa koulussa. Poliisi on joka päivä tiellä koulun edessä kun koulu alkaa ja loppuu ja vahtii ettei kukaan aja ylinopeutta koulun lähellä. Liikuntatunti oli aika erikoinen kun sielä vaan kerrattiin sääntöjä, turvallisuutta, ja blalalalaablabalbalbal. Toivottavasti joskus ehditään pelatakin jotain eikä vaan tuollaista!

Meillä on ollut jo myös kahdet palohälytysharjoitukset ("fire drill") ekan viikon aikana. Silloin tulee äänimerkki, mennään äkkiä (mutta rauhallisesti ) jonossa ulos ja sitten kuulutuksen jälkeen sisään.

Eipä tässä sitten muuta... Terveisiä kaikiilleeee!!!!

Ei näytä oikein siltä että Keskiveljen koulunkäynti on KIVAA KIVAA KIVAA KIVAA