Kapusimme tänään ties kuinka monetta kertaa Pöllön Päälle eli kukkulalle nimeltä Owl's Head. Paikasta on muodostunut koko perheen suosikki, sillä upeiden maisemien äärelle pääsee suhteellisen pienellä vaivalla: pienin jaloinkin noin puolessa tunnissa.

Jokin (suomeksi Keskiveljen pissahätä) sai meidät poikkeamaan tuttuakin tutummalta polulta. Yhtäkkiä käkkärämäntyjen katveessa, puolimatkassa pilviin, lepäsi neljä muistolaattaa. Vähän kammottavaa... ja aika täydellistä. Täällä olen itsekin muistellut, ja voisinpa olla muisteltavanakin.








Mutta sitten kevyempään aiheeseen - ruokaan! Olen löytänyt uuden lempparilisukkeen, jamssin. Härreguud miten hyvää tulee jamssisuikaleista, kun ne kypsentää uunissa öljyn, runsaan valkosipulin, merisuolan ja chilijauheen seurassa. Wikipedian mukaan harjaantumattoman on vaikea erottaa jamssia ja bataattia toisistaan, joten resepti toiminee myös bataatin kanssa jos joku innostuu kokeilemaan eikä Alepassa satu olemaan jamsseja. Itse asiassa luulen, että mikä vaan on aika hyvää rasvassa ja valkosipulissa uitettuna.. 



Makeaksikin sain suuni tänään, kun aloin valmistella huomiseksi synttärikakkua. Isoin muruni kotiutuu parin viikon leiriltä vuotta vanhempana, ja jos minä saan päättää minkä kakun voimalla juhlitaan, se on juustokakku cheeky Annoin itselleni luvan oikaista, ja päätin kokeilla valmista täytettä. Kyllä on tehty amerikkalaisen emännän leipominen helpoksi.. Philadelphia Cheesecake Filling -purnukan sisällön olisi voinut kumota sellaisenaan valmiin, vuoassa olevan keksimurupohjan päälle (näitä oli myynnissä täytepurnukoiden vieressä) ja ryhtyä lappamaan herkkua nassuun. Mitään näin häpeällistä ei kuitenkaan voi tapahtua kunnon kotiäidin kitchenissä. Tein siis pohjan itse: murskasin paketillisen Oreo Cool Mint -keksejä, (vastaa suurinpiirtein minttu-Dominoita), ja kaadoin joukkoon ehkä 80g voisulaa. Täytettäkään en hyväksynyt sellaisenaan (vaikka se makutestin läpäisikin), vaan sulatin sekaan levyllisen tummaa suklaata. Huomenna maistetaan, KOKO perheen voimin!