Kun Keskiveli syntyi, kävi ilmi ettei napanuora ollut koko 9 kuukauden aikana tukevasti kiinni istukassa, vaan löyhästi pelkissä kalvoissa. Kalvokiinnitteinen napanuora on suhteellisen harvinainen tila (0,55% raskauksista), joka ei yleensä näy ultraäänitutkimuksissa vaan todetaan tyypillisesti vasta siinä vaiheessa, kun sikiö kuolee kohtuun kiskaistuaan tämän elämänlankansa irti. 

Hups, läheltä piti.

Kaiken kukkuraksi Keskiveljen ensimmäinen hengenveto syntymän jälkeen oli niin raju, että keuhkoihin tuli reikä. Ilmarintaa hoidettiin muutama päivä vastasyntyneiden teholla happikaapissa.

Olisihan se pitänyt arvata että tämä oli vasta alkusoittoa. Sittemmin Keskiveljeä on tikattu, on ollut aivotärähdystä ja selän rasitusmurtumaa. Jos joku perheestä tulee kipeäksi, se on Keskiveli. Usein se on ihan omaa syytä. Olisihan se nyt aika leimiä saada oksennustauti ihan tavallisena tartuntana. Jännittävämpää on kokeilla josko sen saisi juomalla lätäköstä vettä (ei 2-vuotiaana, vaan 12-vuotiaana).

Viime kesänä Keskiveli kiipesi kavereineen jollekin ihan vieraalle autotallin katolle. Ränni tuli alas, ja poliisi paikalle selvittämään asiaa. Olen vahvasti sitä mieltä että ihminen oppii parhaiten omista virheistään, enkä siksi vaivaudu kieltämään tai estämään montaakaan asiaa ennalta - etenkään jos kärsimään ei joudu kukaan muu kuin hölmöilijä itse. 

Keskiveljellä taitaa kuitenkin olla keskimääräistä kovempi pää tai sellaiset kantapäät, ettei niiden kautta mene oppi tavalliseen tapaan perille. Halloween-iltana sain jälleen puhelun poliisilta. Lake Placidin poliisi järjestää joka vuosi yläkoululuaisille bileet, joiden toivotaan pitävän nuoriso pois kaduilta ja pahanteosta. Keskiveljen mielestä bileet olivat kuitenkin tylsät, ja hän päätti rikastuttaa niiden ohjelmaa kuinkas muuten kuin kiipeämällä bilepaikan katolle. Toisin sanoen Lake Placidin olympiajäähallin katolle. 

Oli siinä toinenkin sankari mukana. Poliisin tiedustellessa kiipeilyn motiivia tämä kaveri selitti kaverusten kaivanneen ihailtavakseen kaunista metsämaisemaa. (Jokainen täällä käynyt tietää, että vaikka "metsässä" asummekin, jäähallin katolta on todella vaikea nähdä metsämaisemaa....) Keskiveli korjasi, ja tunnusti että heillä oli vaan ollut tylsää. Poika sai pointsit rehellisyydestä ja selvisi siten lakiseuraamuksitta. En vaan vieläkään ihan ymmärrä poliisin logiikaa, sillä sakkojen sijaan riittävän kovaksi rangaistukseksi katsottiin bileistä poistaminen. Hmm. Jos bileet kerran ovat huonot, ei kai ulosheitto ole mikään rangaistus..?

Anyways, jonkinmoisen sanktion Keskiveli kärsi jo siinä vaiheessa, kun tulin hakemaan häntä poliisisedän huomasta ja kaikki kaverit oli näkemässä. Keskiveli, muista jatkossa tämä:

1) Älä hölmöile. 

2) Jos kuitenkin hölmöilet, älä hölmöile poliisin järjestämissä bileissä.

3) Jos kuitenkin hölmöilet poliisin järjestämissä bileissä, älä jää kiinni.

3) Jos kuitenkin jäät kiinni hölmöilystä poliisin järjestämissä bileissä, älä valitse ajankohdaksi Halloween-iltaa kun Trick or Treating on täydessä vauhdissa.

Muuten sulle tulee tämän näköinen noutaja. 

vampire4.jpgvampire1.jpgvampire2.jpg

vampire6.jpgvampire3.jpgvampire5.jpg