Vaahtokarkkien lisäksi Pikkuveli on innostunut paahtamaan muitakin herkkuja. Esittelen nyt kaksi hänen bravuuriaan. Jos pidät kaurapuurosta ja kaalista, näitä kannattaa kokeilla ellet ole sitä vielä tehnyt. Jos taas et erityisesti välitä kaurapuurosta eivätkä kaaliruuat kuulu suosikkeihisi, meillä on samanlaiset makumieltymykset - mutta näitä kannattaa silti kokeilla! Ei oo pahhaa :) 

Granola

3 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelilastuja
1 dl kookoshiutaleita
loraus vaahterasiirappia 
loraus rypsi- tms. öljyä
kanelia
ripaus suolaa

Ainekset sekoitetaan (noita "lorauksia" sen verran, että valmis seos on kostea :)), levitetään pellille leivinpaperille ja paahdetaan 150 asteessa 15-20 minuuttia. Napostellaan sellaisenaan tai maidon tai jugurtin kera. Tästä saa lukuisia variaatioita lisäämällä kuivattuja hedelmiä tai marjoja, mutta herkkua tämä on sellaisenaankin.

SAM_0326.jpgSAM_0329.jpgSAM_0324.jpg

Kaalisipsit

Tähän trendiherkkuun Pikkuveli tutustui ystävänsä luona. Siellä sipsit tehdään mikrossa, jossa niitä sillä kertaa pidettiin kai hieman liian kauan, sillä kaali leimahti ilmiliekkeihin mikron sisällä. Siistiä!!! :D

Tämän legendan säikäyttämänä olen toistaiseksi suostunut tekemään kaalisipsejä vain uunissa. Ne voi valmistaa samalla kuin granolankin, sillä paistolämpötila on sama. Yhtä aikaa en ole niitä kuitenkaan laittanut uuniin, kaali on kuitenkin kaali jossa on aika voimakas aromi.. Revittyä lehtikaalia siis levitetään uunipellille (ei kannata nuukailla,kaali kutistuu uunissa!) päälle pirskotellaan seosta jossa on oliiviöljyä, sitruunamehua, merisuolaa ja hunajaa. Kaalisipsit eivät säily rapsakoina kovin kauaa, joten ne kannattaa pistellä poskeen saman tien. Lehtikaali on muuten ihan superterveellistä: siinä on mega-annos C- ja A-vitamiiniä, ja erinomaisen paljon rautaa ja kalsiumia!SAM_0331.jpg