Ameriikka on niin valtava ja väestöltään heterogeeninen maa, ettei täällä pääse helposti syntymään kansallisia trendejä - villityksiä ja virtauksia, jonka mukana "kaikki" ajelehtivat. Toisin kuin Suomessa, täällä ei ole olemassa tv-sarjaa tai uutislähetystä jota KAIKKI aikaansa seuraavat katsovat, ei rytkyä joka löytyy KAIKKIEN muotitietoisten kaapista, ei ruokavaliota jota noudattavat KAIKKI trendikkäänä itseään pitävät. Niin vapauttavaa kuin se onkin, ulkosuomalaisena sellaista laumasieluisuutta huomaa joskus jopa kaipaavansa.

Siksipä me Ellit Amerikoissa, Facebookissa ryhmäytyneet USAssa asuvat suomalaisnaiset, keksimme ihan omia villityksiämme. Tämän syksyn hitti on kookosöljy, jonka puolesta kai huudeltiin Suomessakin jo jokin aikaa sitten. Ellien kookosöljymania lähti muistaakseni liikkeelle siitä, kun Tira postasi itsestään kuvan, jossa ennen niin tiukat farkut melkein tippuvat hänen päältään. Pömppis oli tiessään, vaikka Tira oli vain maannut kaksi viikkoa sohvalla ja syönyt mitä lystäsi - sen lisäksi, että oli keksinyt nauttia ruokalusikallisen kookosöljyä päivässä! Siis mieletöntä!! Yhtäkkiä joka Ellillä oli oma kookosöljypurkkinsa, josta tiputettiin lusikallisia aamukahvin tai -puuron sekaan että aineenvaihdunta lähtisi toimimaan. Ja jolla sen lisäksi saatiin pehmeät kynsinauhat.. hiukset kiiltäviksi.. meikit puhdistettua... kantapäät sileiksi.. haavat paranemaan... lihakset pulleiksi.. suun puhtaaksi.. boostia vällyjen väliin..  kaikki tämä ja paljon muuta ah niin huumaavan kookoksentuoksun saattelemana. Katsokaa vaikka:

coconut-oil.jpg

Joukossamme on toki aina muutama ylikriittinen ja nokkelaksi itseään luuleva ilonpilaaja (emmehän muuten olisi suomalaisia). Ne sitten postailevat Elleihin tällaisia:

coconut2.jpg

Mullakin on tietenkin oma purkkini, haettu Aldista hintaan $3.99. Enempää en olisi maksanutkaan: kookosöljy on ns. kovaa rasvaa, mikä ei välttämättä ole hieno asia.. Mutta vähät siitä, kunhan tuntee olevansa osa porukkaa!