Olen joskus aiemminkin kertonut Lake Placid Outing Clubin touhuista. Kyseessä on siis lapsille, nuorille ja heidän perheilleen tarkoitettu kerho, jonka toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: vedä kaksi retkeä, ja saat lähettää lapsesi niin monelle muiden vetämille retkille kuin haluat.

"Retki" voi olla oikeastaan mikä tahansa ulkoilmassa tapahtuva reippailu. Suurimmaksi osaksi ne ovat lyhyitä, keskipitkiä tai pitkiä vaelluksia, mutta on mukana paljon muutakin: maastopyöräilyä, melontaa, kalliokiipeilyä - jopa kesämäkihyppyä. Mitä nyt kukin vetäjä tuntee omimmakseen. Keneltäkään ei kysellä rahaa (mutta sitäkin tärkeämpää on tietenkin täyttää yksityiskohtainen lomake, jolla vapautetaan klubi sekä retken vetäjät kaikesta mahdollisesta vastuusta mikäli jotain sattuu). 

Jotenkin on vaikea kuvitella että vastaava kuvio toimisi Suomessa. Suomi on aivan liian kiireinen maa neljän viikon kesälomineen, pekkasineen ja vuorotteluvapaineen, eikä ainakaan just mulla ole tosiaankaan aikaa kenenkään muiden lapsille mitään järkkäillä.

Täällä vaihtokauppasysteemi kuitenkin toimii mainiosti: kesä-elokuussa on melkein joka päivälle jotain, jonkun äiskän tai iskän järjestämänä. Parhaina päivinä vaihtoehtoja on  jopa tungokseen asti:

http://www.lakeplacidoutingclub.org/2016_s_calendar.pdf

Meikäläisenkin nimi sieltä listalta löytyy parin elokuisen retken kohdalta. Siitä hyvästä olen saanut tyrkättyä Pikkuveljen LPOC:n matkaan jo kahdesti tällä viikolla: toissapäivänä alas muovimäestä, ja parasta aikaa ylös Mt Arab nimistä vuorta, jonka laella retkeläisten on tarkoitus viettää yö ihan taivasalla, täysikuuta ihaillen. Tuskin maltan odottaa että saan pikkuiseni huomenna takaisin kotiin kertomaan jännästä illasta ja yöstä :)

 

0616161608.jpg

LPOC.jpg