Tein männäviikolla omenapiirakkaa, jonka Justin pisteli poskeensa melkein yksin. Onhan se hyvää meistä muistakin: valkosuklaan makeus ja hapanmaitotuotteiden raikkaus yhdistyvät kivasti omppuun, ja koko helahoito on ihanan kostea ja mehevä :) Tämä onkin ainoa omenapiirakka, jota syö jopa omenoista pitämätön Isoveli.
Meidän viimeviikkoisen lainalapsemme äitikin sai kuulla ihmeellisestä piirakasta, ja halusi heti reseptin itselleen. Ongelma vain on sama kuin monissa muissakin vakioleipomuksissani, että alkuperäinen resepti on ollut suomeksi, opittu ulkoa, hukkunut sitten ja muokkautunut ajan saatossa näppituntumalla tekemiseksi. Alunperin tässä reseptissä on muistaakseni ollut myös piimää (pohjataikinassa) ja rahkaa (täytteessä), ja niitähän täältä ei edes saa.
Tein nyt kuitenkin piirakan uudestaan ajatuksen kanssa, eli mittasin kaiken, kirjoitin ylös ja käänsin ohjeen englanniksi. Laitetaan tämä nyt tänne blogiin talteen jos reseptille tulee jatkossakin tarvetta, siitäkin huolimatta että kippoja sotkeentuu (paistovuoan lisäksi) kaksi ja työvaiheita on liikaa ;)
HEAVENLY WHITE APPLE PIE
Crust:
Kommentit