Tein männäviikolla omenapiirakkaa, jonka Justin pisteli poskeensa melkein yksin. Onhan se hyvää meistä muistakin: valkosuklaan makeus ja hapanmaitotuotteiden raikkaus yhdistyvät kivasti omppuun, ja koko helahoito on ihanan kostea ja mehevä :) Tämä onkin ainoa omenapiirakka, jota syö jopa omenoista pitämätön Isoveli.

Meidän viimeviikkoisen lainalapsemme äitikin sai kuulla ihmeellisestä piirakasta, ja halusi heti reseptin itselleen. Ongelma vain on sama kuin monissa muissakin vakioleipomuksissani, että alkuperäinen resepti on ollut suomeksi, opittu ulkoa, hukkunut sitten ja muokkautunut ajan saatossa näppituntumalla tekemiseksi. Alunperin tässä reseptissä on muistaakseni ollut myös piimää (pohjataikinassa) ja rahkaa (täytteessä), ja niitähän täältä ei edes saa.

Tein nyt kuitenkin piirakan uudestaan ajatuksen kanssa, eli mittasin kaiken, kirjoitin ylös ja käänsin ohjeen englanniksi. Laitetaan tämä nyt tänne blogiin talteen jos reseptille tulee jatkossakin tarvetta, siitäkin huolimatta että kippoja sotkeentuu (paistovuoan lisäksi) kaksi ja työvaiheita on liikaa ;) 

HEAVENLY WHITE APPLE PIE

Crust:

4 dl wheat flour
2 dl sugar
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 stick butter (melted)
 
Combine and mix well in a bowl. Take half of the crust aside, to save it for the topping.
 
Mix to the other half of the crust:
1 small jar (150g) vanilla yogurt
1 egg
 
Spread on the bottom of a 9x13 pan (sprayed with cooking oil).
 
Filling:
4-5 apples, chopped
1 dl white chocolate (morsels, or chopped/shredded chocolate bar)
 
Add chopped apples and white chocolate on the crust. Whisk together:
 
200 g sour cream
200 g plain greek yogurt
2 tsp vanilla
1 dl sugar
3 eggs
 
Pour filling on the apples and white chocolate. Spread rest of the crust (that you took aside in the beginning) on the filling. Bake in 400F for about 25-30 minutes (until crust on the bottom and top is starts to look golden brown, and the filling starts to get solid). Allow it to cool before serving.