Prom night. Se teinielokuvien kohtaus, jossa hermostunut poika menee hakemaan tyttöä tämän kotoa, tyttö laskeutuu portaita tosi ihanana upeassa iltapuvussaan, ja isä ja äiti ja poika ovat aivan myytyjä. (Jos kyseessä on komedia, tässä kohtaa tyttö kompastuu ja tulee portaita alas mukkelis makkelis ja kaikki huutaa). Isä käskee olla kunnolla ja katsoo poikaa merkitsevästi, ja sitten poika ja tyttö lähtevät koululle tanssimaan isän jäädessä katsomaan ulko-ovelle yhtä aikaa huolestuneena ja ylpeänä. Äiti painaa päänsä isän olkaa vasten hymyillen haikeasti.

No, tässä tosielämän kohtauksessa tyttö tuli autoon ihan noutamatta. Portaat siinä oli, ja niiden laskeutuminen sujui mallikkaasti. Tytön isää (sen paremmin kuin äitiäkään) ei näkynyt, mutta kuvioon kuului sen sijaan pojan äiti, joka oli kuskina sillä poika ei saa ihan vielä ajaa yksin. Oikeastaan poika oli koko prom-touhuun vähän alaikäinen, sillä se on ensisijaisesti tarkoitettu junioreille ja senioreille, eli niille jotka käyvät high schoolin tokavikaa ja vikaa luokkaa neljästä. Tämän tarinan poika on vasta sophomor (siis toista vuotta high schoolissa), mutta hänellä kävi flaksi ja seniorityttö pyysi deitiksi. En ihmettele, on se niin komea ja kiva poika!

prom1.jpg

Prom4.jpg

Prom-tapoihin kuuluu, että tyttö hommaa pojalle pukunsa värisen mirrin kaulaan, ja poika taas huolehtii kukkahankinnoista. Yksi kukkatsydeemi tulee tytön ranteeseen, toinen pojan rinnukseen. 

0514161645.jpg

prom3.jpg

Sellaista glamuuria siis lauantaina. Sunnuntaina olikin sitten kumppareiden ja rönttötakkien vuoro. Suuntasimme paikalliselle karjatilalle, jonka jokakeväinen lehmävapautus on paisunut melkoiseksi yleisötapahtumaksi. Vaikka Hyrylän keskustassa 80-luvulla lehmiä laidunsikin, enpä ollut moista ennen livenä nähnyt. Pitihän se siis käydä tsekkaamassa! 

https://www.youtube.com/watch?v=AXOclxBeEIU

Jep, ei ne nyt hirveän innoissaan olleet, silminnähden onnellisia kylläkin. Kympin uutisten loppukevennyksessä on kuitenkin ollut paljon villimmin pukittelevia sarvipäitä, ja Pikkuvelikin taisi odottaa hieman enemmän. Meidän nautaeläinteema oli nimittäin oikeastaan alkanut jo viikko sitten näin hurjassa kyydissä:

https://www.youtube.com/watch?v=tytmfbqyvqA

Mutta mennään ensi vuonna uudestaan! Jospa tästä kaverista kasvaa se todellinen innostunut sonni?

0515161122.jpg