Yksi maili on 1,6 kilometriä, mutta taittuu jouhevammin kuin puoli kilometriä. Tähän tulokseen tulin jälleen kerran tänä viikonloppuna. En tiedä millaisen houkutuksen perässä lähtisin Suomessa ajamaan 400 kilometriä tullakseni takaisin heti seuraavana päivänä, mutta täällä moinen matka ei taas ollut temppu eikä mikään.

Huvi- ja vesipuistoreissu tuli siis heitettyä ja kivaa oli, vaikka totta puhuen eilen olin melko valmis ajamaan sen 400 kilometriä takaisin kotiin saman tien. Osuimme näet puistoon jonain h.... tin "Muslims' Fun Day" -päivänä (juuri näin, luitte ihan oikein), kuumimpana mahdollisena hetkenä. Vain kamelinsonnan haju ja kolmijalkaiset kulkukoirat puuttuivat. En haluaisi näin puolijulkisestikaan olla rasisti, mutta ihan oikeasti.. miten jokin uskonto antaa ihmisille oikeuden käyttäytyä täysin käsittämättömästi ilman että kukaan uskaltaa siihen puuttua? Uima-altaassa seisoessaan ei näe edes omia varpaitaan kun vedessä lilluu tonneittain burkhien poimuista irronneita "aarteita".. ja uimavalvojat keskittyvät vaan siihen, ettei kukaan pellavapää ota puolijuoksuaskeltakaan altaan reunalla. Vuoristoratajonossa järjestyksenvalvojat huitovat tuomitsevasti niitä jotka erehtyvät lepuuttamaan itseään istumalla kaiteella, mutta 8-henkinen perhe saa täysin vapaasti runnoa jonon halki etuillen KAKSOSTENRATTAAT, survoa niitä kohti laitteen pyöröportteja kapeassa, kuumassa portaikossa hikisten ihmisten litistyessa kuka mitenkin päin seiniä vasten - vain todetakseen, ettei kaksostenrattaita voikaan ottaa mukaan ajelulle. Ja sitten koko perhe rattaineen päivineen poistuu paikalta jonoa vastavirtaan dramaattisesti huitoen ja kovaäänisesti mölisten ..

Huh. Jos tuollaista meininkiä haluan, muutan Kairoon ;)

Sunnuntaipäivä sujui sitten onneksi paljon leppoisammissa merkeissä. Tai no, leppoisa on hieman harhaanjohtava ilmaus.. Vesipuistossa läträsimme oikein olan takaa kolmisen tuntia. Pikkuveli pääsi viikonlopun aikana tosissaan hurjastelun makuun. Hän kävi vähintään kahdesti kaikissa vuoristoradoissa mihin pituus vain suinkin riitti - ja sehän ei riittänyt juuri mihinkään ilman täysimittaista seuralaista.. auts. Isoveli vasta hurjaksi heittäytyikin ja kävi laitteessa, joka on useana vuotena peräkkäin äänestetty maailman parhaaksi teräsrakenteiseksi vuoristoradaksi. Hypätkää kyytiin jos uskallatte!

http://www.youtube.com/watch?v=shR5kucghcY