Aiemmin tällä viikolla Keskiveli otti kouluun mukaan tuliterän PSP-käsikonsolinsa. Koulussahan sitä ei tietenkään saa räplätä, mutta pojan aikomuksena oli viihdyttää itseään pelin kanssa pitkällä pelireissulla heti koulun jälkeen. Muutama tunti koulun alkamisen jälkeen Keskiveli huomasi kauhukseen, ettei pelikotelo enää olekaan koulurepussa. Opettaja ilmoitti katoamisesta sekä minulle, koulubussivarikolle että koulun toimistoon. Koulupäivä kului, eikä ilmoitusta löytyneestä PSPstä tullut. Ehdin jo miettiä, että niinpä taitaa tähänkin lintukotomaiseen paratiisiimme olla pesiytyneinä pieniä käärmeitä. Koulupäivän päätteeksi opettajalla oli kuitenkin ilo ilmoittaa, että konsoli oli tallessa. Se oli löytynyt jo aamulla koulun pihalta, bussien pysähtymispaikan ja koulun ovien välimaastosta, josta lapsiryhmä oli toimittanut sen lasten sisäänmenoa valvovalle opettajalle. Kiireisen päivän takia opettaja ehti kuitenkin toimittaa pelin toimistoon vasta iltapäivällä, ja oli siihen mennessä valitettavasti autuaasti unohtanut löytäjien nimet ja kasvotkin. Keskiveli kuitenkin kiitti näitä tuntemattomia hyväntekijöitään koulun uutiskirjeessä.

Tänään, ajellessani jäähallin täpötäydellä parkkipaikalla, jouduin tekemään yllättävän jarrutuksen ja väistöliikkeen. Sen seurauksena autoni takaosa lähti jäisellä alustalla hitaaseen mutta tuskallisen varmaan liukuun, joka päättyi parkissa olevan auton keulaan. Ketutus on tällä hetkellä jonkinmoinen, mutta onneksi siinä tilanteessa halki meni lopulta vain toisen auton puskuri eikä kenenkään kallo.. Paikalle jääneitä silminnäkijöitä ei ollut, joten olisi ollut aika helppoa kaikessa hiljaisuudessa vain poistua paikalta. En kuitenkaan halunnut olla paratiisiin luikerrellut käärme, ja jätin kolhaistun auton tuulilasiin yhteystietoni.

Piinallisen pitkän ajan kuluttua auton omistaja ottikin yhteyttä. Vanha mies oli ikionnellinen, että olin ilmiantanut itse itseni. Toivon, että seuraavan kerran kun hän joutuu valitsemaan rehellisyyden ja houkutuksen välillä, hänkin päättää laittaa hyvän kiertämään.