Spring break! Ensimmäinen sellainen Amerikassa, ja siksi päätimmekin tehdä jotain tosi amerikkalaista: ajaa autolla etelään. 

Road trip 2012 alkoi tänä aamuna klo 6.53. Lake Placidissa näytti silloin näin talviselta..

  


.. mutta matkaa ei tarvinnut tehdä kuin pari tuntia, niin saimme bongata ensimmäiset viheriöivät pensaat, kukkivat kirsikkapuut ja iloisen keltaiset narsissit.

   


Vähän ennen NYC:iä, kaupungissa nimeltä Poughkeepsie, teimme ensimmäisen ennalta suunnitellun pitstopin. Iskä ja äiti halusivat karkkikauppaan, eli hakemaan laatikollisen ruotsalaista, kuplivaa mansikka-lime juomaa ainosta paikasta jossa sitä tässä osavaltiossa saa 

Päivän muut pitstopit eivät varsinaisesti kuuluneet matkasuunnitelmaan, mutta olivat pakon sanelemia. Terveiset vain tädille Mikkeliin: hyvin maalasit pirut seinälle  Keskiveli testasi monen levähdyspaikan vessat ja oksensi monta pussia tämän(kin) loman alkajaisiksi.. pidämme peukkuja että syynä oli jonkin tarttuvan pöpön sijaan viime tingassa jääkaapista mukaan napattu dippikastike, jonka avaamispäivämäärää (tänä vuonna vai viime vuonna?) alettiin miettiä vasta ekalla pitstopilla.

Suunniteltua useammasta pysähdyksestä huolimatta matka taittui kuin taittuikin osavaltio osavaltiolta..

 



Ja vihdoin päästiin sinne minne oli tarkoituskin. Huomenna ei ajeta, vaan otetaan lähempää kohtaktia tänään vain horisontissa siintäneisiin kohteisiin..

  


PS. Netissä törmää silloin tällöin mitä villeimpiin osavaltiolakeihin. Esimerkiksi Ohiossa kanan juottaminen humalaan on laitonta. Kentuckyssa on puolestaan kiellettyä kantaa piilotettua, yli 1,8 metriä pidempää asetta. Itse saimme tänään tuntumaa siihen, että New Jerseyssä on kiellettyä tankata autonsa itse. Käy se niinkin