Alakoulun näytelmäkerho esittää joka kevät ennen koulujen päättymistä upean musikaalin. Viime keväänä se oli Liisa Ihmemaassa, ja vaikuttavan näytöksen jälkeen Keskiveli tuumi haluavansa seuraavana vuonna mukaan kun ikäkin silloin riittää. 

Tänään näytelmäkerholla oli sitten kevään ensimmäinen kokoontuminen. Parrasvaloihin halajavia 3-5-luokkalaisia ilmaantui paikalle peräti 65. Proggiksen nimi tulee olemaan Disney's Little Mermaid Junior, jossa erilaisia mereneläviä on kyllä melkoinen liuta muttei lähellekään kuuttakymmentä.. Ilmeisesti kiven, merilevän tai muiden mykkien rooleja ei nyt jaeta. Siksipä ensi viikolla alkaa casting, jossa kunkin näyttelijäkandidaatin pitää laulaa valitsemansa laulu ja lukea muutama vuorosana tietyssä tunnetilassa. Surkeimmat parikymmentä tippuvat auttamatta ulos virittelemään äänijänteitään ensi kevättä varten. Eläköön kilpailuyhteiskunta!

Keskiveljen ei kuitenkaan tarvitse jännittää. Pojan sävelkorva on (vanhempien mielestä) absoluuttinen, ja jos kohdalle osuu murjottavaa, aamuäreää tunnetilaa ilmaiseva vuorosana, menestys on (kenen tahansa mielestä) taattu. Sitäpaitsi, 65:stä näytelmään pyrkivästä vain kuusi on poikia, ja kaikille prinssi rohkeille on luvassa rooli että miesosat saadaan täytetyksi asianmukaisesti. Eläköön sukupuolikiintiöt!