Hirviöhurrikaani Sandy pyyhkäisi hurjista uhkakuvista huolimatta Lake Placidia vain pikkusormen kärjellään. Lapset lähetettiin maanantaina kotiin kesken koulupäivän, ja illan harrastukset ja muut sosiaaliset aktiviteetit peruutettiin. Me suuntasimme mökkihöperyyden torjumiseksi jalkapallokentälle. Aika rauhassa saimme olla:kylän raitit olivat lähestulkoon autiot lukuunottamatta poliisiautoa, joka kentän kohdalla hidasti ja selvästi harkitsi, pitäisikö meille tehdä jonkinlainen mielentilatutkimus tai ainakin passittaa lapset neljän seinän sisälle turvaan.. Poliisikin taisi kuitenkin tulla siihen tulokseen, ettemme olleet välittömässä hengenvaarassa. Kyllähän ulkona toki vähän tuuleskeli; Isoveljen maalia kohti suunnatut potkut kääntyivät muutamaan kertaan ilmassa takaisin kohti laukaisijaa kuin bumerangit. Ja kuten ehkä taannoisesta videolinkistä tiedätte, ne laakit eivät enää ole mitään pikkupojan potkaisuja.. Me saimme siis Sandysta lähinnä vain hyvät naurut, toisin kuin miljoonat kansalaiset vain muutama sata kilometriä etelämpänä. Uskallan siis edelleen väittää, että Lake Placidin lintukoto ja herran kukkaro on maailman paras paikka asua smiley

Selvisimme ehjänä myös Halloweenista, hyvin perinteisin menoin. Uudet piharekvisiittamme saapuivat hyvissä ajoin jo viime viikolla. Tässä lupaamani kuva:



Keskipäivällä kävimme katsomassa alakoululaisten Halloween-pukuparaatin pääkadulla. Iltapäivällä pääkatu marssitiin toiseen kertaan päästä päähän, kun koululaisilla oli lupa kysellä karkkeja tai kepposia pääkadun liikkeistä. Jälkimmäisille ei taaskaan ollut kysyntää, vaan karkkia tuli jälleen joka ovelta, samoin kuin illan pimetessä tehdyllä asuntoaluekierroksellamme. Nyt on karkkipäivän antimet hankittuna sitten koko loppuvuodeksi.. Erityinen kunniamaininta Halloween-panostuksista pitää antaa paikalliselle poliisille. Pitääkseen nuorison pois kaduilta koikkelehtimasta (meidänkään nuori kun ei enää liittynyt muun perheen seuraan trick-or-treatingiin, vaan valitsi enemmin kaverit), poliisitoimi järjesti konferenssikeskuksessa bileet yläkoululaisille klo 18.30-21.30. Tarjolla oli dj:n soittamaa musiikkia, notkuvia herkkupöytiä ja pieniä kisailuja, ja tupa oli kuulemma täynnä 6-12-luokkalaisia, turvallisesti lämpimissä sisätiloissa ja poliisien valvovien silmien alla. Erinomaista!

Itse suoritin oman Halloween-rituaalini jo aiemmin päivällä. Muistatte varmaan senkin, kun kerroin alkusyksystä muistolehdosta, jonka Keskiveli löysi Owl's Head -kukkulalta? Raapustin sinne oman kiveni. Mummini poismenosta tuli täyteen tasan kaksi vuotta, ja niin ikään edesmenneellä vaarillani oli samana päivänä nimpparit. Halloween oli hyvä päivä hetken hiljaisuudelle kauniissa maisemissa.