Viime päivinä olen kolunnut ahkerasti rautakauppoja ja puhunut kovasti elekieltä. Hieman haastellista, kun en edes osaa kertoa suomeksi mitä tarkalleen ottaen tarvitsisin.. Kuva lopputuloksesta on kyllä kirkkaana päässä ja askelmerkitkin maaliin jotakuinkin mielessä, mutta miten sen kaiken pukea englanninkielisiksi sanoiksi?

Tarvitsin muun muassa muoviputkia, jotka ovat halkaisijaltaan noin kolme tuumaa. Ja sellaista kovaa muovia, ei mitään letkua kiitos. Jaa viemäriputkia vai sähköputkia? En minä tiedä, ihan sama! Mutta ei ne kyllä valkoisia, sinisiä tai punaisia saisi olla. Ja koska missään rautakaupassa ei ole haluamani värisiä putkia, tarvitsen siis mustaa maalia. Lisäksi tarvitsen työkalun, jolla noita putkia voi pätkiä haluamaansa mittaan. Mielellään sillä samalla työkalulla pitäisi voida muotoilla tällaisia muovisia kukkaruukkuja, niistä pitää saada jalka irti. Lisäksi tarvitsen jonkun lastan tapaisen ja ohutta mutta ei liian ohutta rautalankaa. Saako sitä mustana? Ai niin, vielä pitäisi saada sitä harmaata mömmöä joka kovettuu kiveksi! Mitäköhän se on suomeksi? Laastia, betonia, sementtiä, onko niillä jotain eroa muka. Ai sitäkö on vaan jauheena ja itse pitää sekoittaa veteen? No otetaan sitä sitten, kiitos. (Hetkinen, eikös sellainen laite ole olemassa kuin betonimylly? Ei kai tässä nyt sellaista tarvitse ostaa, voiko tämän sekoittaa ihan vaan jossain kulhossa?) Entäs kuinka monta tällaista ruukunpohjaa minä sitten täytän 40 paunan jauhesäkillä? Ai ette tiedä kun ei kukaan varmaan ole koskaan sellaista tehnyt. No en kuulkaa minäkään, ei auta kuin koittaa.

Kaikkina liikenevinä hetkinä olen sitten sahaillut muoviputkia ja sekoitellut harmaata puuroani kellarin hämyssä. Miksi kaikki tämä hirveä sotku ja työn raskaan raadanta, onko minulla joku remonttiprojekti vai mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu? No tietenkin yhdet ihanat, herkät, tyylikkäät ja harmoniset HÄÄT! 

Vielä kun löytäisin ennen lauantaita muutaman liikenevän hetken, saatte "ennen" ja "jälkeen" kuvia juhlapaikasta :)

SAM_0376.jpgSAM_0378.jpgSAM_0377.jpg