Spring break siis loppui, arki vuorostaan alkoi. Mutta kaikkea muuta kuin harmaa sellainen: tänään juhlimme 5 vuotta täyttävää Pikkuveljeä. Sankarin itsensä mielestä VIHDOINKIN, itse en voi lakata taivastelemasta että mihin nämä vuodet oikein vierivät? Muutaman kuukauden päästä meidän perheessä ei ole enää alle kouluikäisiä lapsia vaan kolme (neljä...?) koululaista 

Synttäreihin kuukausitolkulla öitä laskenut Pikkuveli sai minutkin siinä määrin mukaan bilehuumaan, että sain kulutettua ison osan viikonlopusta (käytännössä kaiken ajan, mikä lomapyykin pesulta jäi..) Angry Birds- teemaisiin juhlavalmisteluihin. Vain kotiäidillä voi olla kaksi kertaa kaksi tuntia hukattavana tutun ruokakaupan hyllyjen ihmettelyyn raaka-aineita mietiskellessä, tai kuusi tuntia varsinaiseen kakun tekoon :D Mutta aika hyvä siitä sitten tulikin, ja tykkään tuollaisesta luovasta näpertelystä ja rakentelusta (mukaan lukien legot ja puujunaradat) kovasti. 

Alimman kerroksen on täytteenä vanijakreemiä ja ananasmurskaa, ylemmässä välissä taas kerma-tuorejuusto-mansikkamassa.

Reunat saivat valmiskuorrutekoristelun, jonka väitettiin maistuvan minttusuklaalta. Ei onneksi maistunut (vähemmän on kaunista makuyhdistelmissäkin), mutta väri oli sitä mitä hainkin  

Marmeladipallot muuttuivat erivärisillä pikkuleipäkuorrutteilla Angry Birdeiksi ja possuiksi, jotka kakkupäällikkö sitten asetteli paikoilleen.

angry.jpg

Ja tällainen siitä sitten tuli! Nurmikko on pursottimen läpi tiputeltua (äklömakeaa) valmiskuorrutetta, ritsa tehty jonkinlaisesta murotaikinasta (muutaman koeritsan "jouduin" tekemään ja syömään ennen kuin seos oli tarpeeksi kova pysymään kasassa mutta riittävän pehmeä hampaille), ritsan kuminauha kirpeä mansikkaremmi. Viitosen mallinen kynttilä on säästynyt omasta viimesyksyisestä kakustani (25v).

Pinjatanhan Pikkuveli oli askarrellut valmiiksi jo aikaa sitten. Isoveljien tehtäväksi jäi sovitella sinne juhlia edeltävänä iltana säkillinen namusia, tasan jokaiselle vieraalle. Hassu juttu, että yksinkertaiset yhteenlaskut menivät  noissa kolmioiden kulmien ja lieriöiden tilavuuden ratkaisemiseen pystyvissä matikkapäissä aika moneen kertaan sekaisin, ja karkkeja jotenkin hävisi yhtenään?

Ja sitten päästiinkin juhlimaan! Riemua oli ilmassa aamuseitsemästä lähtien, kun postilaatikkoon oli ilmestynyt postia kerrankin Pikkuveljen nimellä ja sattumoisin VAIN hänelle  Kiitos vain lähettäjille - oikein mieluisaa postia tuli!

  Ilonpito jatkui iltapäivällä leikkikoulukavereiden kanssa. Keli suosi taas vaihteeksi: viime viikon räntäsateet vaihtuivat yks kaks 28 asteen helteeseen, ja sekös houkutteli pihaleikkeihin! Punainen Angry Bird saatiin kasaan vaikka silmät sidottuina, valkoinen sen sijaan koki kovan kohtalon baseball-mailan käsittelyssä.. Ja hauskaa oli kaikilla  ONNEA PIKKUVELI