Pikkuveli on täyttämäisillään 6 vuotta. Asiaa juhlistettiin tänään kavereiden kesken. Ne olivat muuten 26. lastensynttärit meidän perheessä (koska Isoveli ei ole viettänyt synttäreitä kolmeen vuoteen). Tuntuu, että se on aika paljon.

Muistan organisoineeni yhdet sählysynttärit. Jalkapallosynttärit. Keilailusynttärit. Hoplopsynttärit. Lasersotasynttärit. Ja lukemattomat kotisynttärit teemalla tai ilman.

Nykyvanhempia aina arvostellaan siitä, miten lastensynttärit on ulkoistettu ties minne avaruusasemalle eikä kersoille muka enää kelpaa ihan tavalliset lastenjuhlat omassa kodissa. Mutta kyllä ne kelpaavat lapsille, ja sehän siinä onkin se pulma! Lapset ovat aivan liekeissä kun pääsevät jonkun toisen kotiin juoksentelemaan, pomppimaan, telmuamaan, tutkimaan, sotkemaan, huutamaan, mässäilemään ja testaamaan, ovatko oman kodin säännöt mahdollisesti voimassa muidenkin kodeissa. On ihan hirvittävän paljon helpompaa, kun tämä kaikki tapahtuu jossain muualla kuin meillä.

Niinpä yritin markkinoida Pikkuveljelle jos mitä vaihtoehtoja. Vanhaa tuttua keilailua. Uutta vaihtoehtoa kiipeilyseinähallissa. Pizzabileitä leikkipuistossa (säätila tänään plus kaksi plus räntäsadetta). Leffateatterisynttäreitä (koska samaan hintaan olisi saanut aarrekarttaseikkailun leffateatterin uumenissa, ajattele nyt!). Mutta ei. Pikkuveli halusi ehdottomasti kotisynttärit. Mitkään muut kuin Skylanderssynttärit omassa kodissa eivät kelvanneet. Ongelma ei siis todellakaan ole se, etteikö hemmotelluille nykykakaroille kelpaisi kotisynttärit.

Eihän siinä sitten muu auttanut. Totuushan se on sekin, että kovin monia lastensynttäreitä meillä ei enää tulla viettämään, joten on otettava ilo irti jäljellä olevista.

Jotenkin oli kuitenkin puhti poissa. Yritin virittäytyä tunnelmaan toinen toistaan hienompia Skylanders-synttäreitä esittelevissä blogeissa. Esimerkiksi täällä:

http://amyspartyideas.com/2012/06/skylanders-adventure-party-real-parties-ive-styled/

En inspiroitunut, vaan ärsyynnyin saamistani mielikuvista (ja myös ihan vähän jostain Amysta joka on varmaan kaikilla elämänaloilla aika täydellinen). Siitä, kuinka väkertäisin tuntitolkulla Prismbreak-prezeleitä tai valkosuklaasta tehtyjä Wii-ohjaimia, joista sitten juhlissa epäluuloisin katsein haukattaisiin kulma ja heitettäisiin sen jälkeen irvistellen roskiin. Tuohimukeihin ei uskallettaisi koskea kun niissä voi olla bakteereita. Yleensäkin, vanha kokemus on osoittanut, että lapset arvostavat aika vähän synttärirekvisiittaa (ja säännönmukaisesti jättävät vähintään puolet syömisistä lautasilleen. Eikä todellakaan siksi ettei niitä raaskisi syödä, vaan siksi kun se tuntuu olevan kiva tapa). Arvostus ei siis ole missään suhteessa kaikkeen vaivaan nähden.

Joten tämä projekti vedettiin nyt sitten läpi vähän sinnepäin. Pikkuveli halusi kotisynttärit, ja sai mitä tilasi: todella kotikutoista. Kutsukortit tulostin suoraan netistä tavalliselle toimistopaperille. Skylanderskakku oli erittäin äidintekemän näköinen. Skylanderspöytäliina oli valkoinen lakana, johon lätkin sinne tänne Skylanders-tarroja. Jätskipalloja kutsuimme Wrecking Ballseiksi (mutta en todellakaan tehnyt niihin erikseen teeman mukaista nimikylttiä: eihän suurin osa juhlaväestä edes osaa lukea!). Ohjelmassa oli Skylandersien pelaamista Wiillä (erittäin äitiystävällinen ohjelmanumero muuten). Lisäksi paistettiin takapihan nuotiolla nakkeja ja paahdettiin vaahtokarkkeja, mille aktiviteetille en edes yrittänyt keksiä mitään Skylanders-nimeä. 

Päivänsankarilla ystävineen oli joka tapauksessa lystiä - level 26 completed!

Elmo6v%20002-normal.jpg

Elmo6v%20005-normal.jpgElmo%206v%20045-normal.jpg