Halloween on Yhdysvalloissa toiseksi suosituin juhlapyhä joulun jälkeen. Toisissa osavaltioissa sitä kuulemma juhlitaan vieläkin suuremmalla antaumuksella kuin täällä NY:ssa, mitä on hieman hankala kuvitella.. Täälläkin ensimmäisiä merkkejä Halloweenin lähestymisestä pukkasi nimittäin jo elokuun lopulla, kun taloihin alkoi ilmestyä koristeita ja kauppojen hyllyille oranssinhehkuista rompetta. Siitä tahti kiihtyi päivä päivältä, kunnes päästiin kliimaksiin.. lokakuun viimeiseen viikonloppuun.

Perjantai 29.10.

Viikon viimeisenä koulupäivänä oppitunteja pidettiin vain aamun ajan, ja nekin levottomissa merkeissä.. Kaikki vain odottivat, koska repuista ja laukuista saisi kaivaa esiin hartaasti valmistellun Halloween-asun, joihin sonnustautuivat sekä oppilaat että opettajat. Luokissa järjestettiin myös herkuttelupainotteisia kekkereitä.


Matthew "Anakin" ja Keskiveli "Darth Vader". Vai oliko se toisinpäin?

Keskipäivän tienoilla oli tarkoituksena pakata oppilaat busseihin pääkadulla pidettävää, ihka oikean orkesterin johtamaa asuparaatia varten. Tänä vuonna sää ei kuitenkaan suosinut koko kaupungin odottamaa tapahtumaa: taivaalta vihmoi veden ja rännän sekaista tavaraa hyytävän tuulen vauhdittamana. Kuolinisku hepenissään hyppeleville keijukaisille ja kammottaville vampyyrimaalauksille.. Ensi kerran Lake Placid Elementary Schoolin historian aikana paraati päätettiin pitää sisätiloissa, koulun käytävillä ja liikuntasalissa. Ja hyvinhän se sujui niinkin rehtori Rick Retrosin velhomaisessa otteessa (vaikka akustiikka olikin ulkoilmaan varautuneelle orkesterille vähän turhan tehokas...)


Pääkadulle suunnilleen kaikki kaupungin lapset päätyivät kuitenkin illansuussa. Suurin osa noin kilometrin mittaisen Main Streetin myymälöistä ja ravintoloista osallistui trick or treat -tapahtumaan (vai pitäisikö sanoa varaslähtöön?), ja saalis oli sen mukainen: Pikkuveli ei lopulta jaksanut enää edes kantaa koppaansa vaikka avuliaita kuormasta syöjiä kävi keventämässä kantamusta säännöllisesti..


"Elmo from Sesame Street", "Horror Clown", "Darth Vader" ja joku smurffi matkalla karkkisateeseen.



Vuoden paras päivä myymälän kynnyksen ylittävillä jalkapareilla laskettuna, mutta oletettavasti yksi huonoimmista tuloksen kannalta..


Lauantai 30.10.

Lauantaiaamuna suuntana oli Pikkuveljen ystävän koti, kurpitsat kainalossa. Owenin keittiön lattia peitetiin suurella muovilla, sille levitettiin valikoima teräaseita ja kauhoja, ja sitten kuusi viatonta, palleroista, oranssia kurkkukasvia veistettiin kammottavan hassuiksi Jack O'Lantern -hahmoiksi. Isäntäväki tarjoili kurpitsanveisto-oppilailleen perinteistä syysjuomaa, kuumaa "apple cideria". Hyvin onnistui sekä kurpitsat että niiden siemenet, jotka kotona öljyttiin, suolattiin, paahdettiin ja popsittiin!


Tästä se alkoi: Pikkuveli lokakuun alussa farmilla valitsemassa "täydellistä kurpitsaa".

Ja tähän se sitten päättyi:


Iltapäivällä Keskiveli lähti koulukaverinsa Halloween-juhliin. Äiti lähti kuokkimaan, sillä pitäähän blogiin kuvamateriaalia saada.


Käsikirjoituksen ulkopuolisena ohjelmana oli StarWars -valomiekkailua (jostain kumman syystä paikalle oli saapunut useampikin StarWars-hahmo)..



..  sekä käsikirjoitukseen kuuluvina "silmämuna (=pingispallo) lusikassa" -viesti...



.. muumiontekokisa...



.. ja "koristele hienoin cup cake" -kilpailu.


Sunnuntai 31.10.

Perjantain usean kilon karkkisaalis ei suuruudenhulluille amerikkalaisille tietenkään riittänyt, vaan maaninen "trick or treat" - rumba valtasi koko kaupungin sunnuntai-illan hämärtyessä. Lapset sonnustautuivat asuihinsa vielä kerran, ja myös eräs sinivalkoista lippua liehuttava talo asukkaineen puettiin kauheimpiinsa..




Lopuksi kaikki sanoivat hyytävän kammottavalla, narisevan inhottavalla, kaamean ulisevalla äänellä....."HAPPY HALLOWEEN!!!"