Pikkuisen tuntuu olevan alkukankeutta uudella Vuodatuksella.. mutta eiköhän se siitä pian notkistu :) Olen nyt poistellut teidän tuplakommenttejanne, näyttäisi siltä että kyllä ne perille tulevat yhdelläkin yrityksellä vaikka eivät lukumääränä näy.

No mutta sitten Asiaan. Maantieteellisesti moniulotteisessa maassa asumisella on puolensa. Vaikka meillä täällä LP:ssa on täysi talvi päällä, kotimaisia mansikoita saa silti jatkuvasti kaupasta. Naatiskelimme juuri iltapalaksi ananasraejuustoa punaisin koristein... namskis :P Ihan kelpo kilpailjoita floridalaismantsikat ovat suomalaissiskoilleen, vaikka ehkä se viimeinen, keskiyön auringon antama makea silaus kuitenkin puuttuu..

mansikat%20008-normal.jpg

Pojat ovat siirtyneet uuteen aikakauteen kouluruokailun suhteen. Tähän asti olemme menneet kouluruokalan tarjonnan varassa. Ruokalista on aika hämmentävä: se koostuu erilaisista hampurilaisista (tavallinen, kana, kala), hotdogeista, pizzoista ja nugeteista. Eli normaalista amerikkalaisesta ruuasta. Kourallisen verran kasviksia on  kyllä tarjolla lisukkeeksi, mutta lisukkeet maksavat ylimääräistä eikä lounastamiseen varatussa vartissa välttämättä ehdi jonottamisen ym. säädön takia edes lisukkeen kimppuun kunnes kaikki tarjottimella oleva määrätään kiikuttamaan roskikseen.

Asia on alkanut vaivata minua ajan mittaan yhä enemmän. Koulukeittiön tarjoilun vaihtoehtona on tuoda kouluun eväät, mutta tähän saakka en ole oikein keksinyt kunnollista vaihtoehtoa eväiksikään. Kylmäsäilytyspaikkaa ei luokissa ole, eikä eväitään saa sen paremmin lämmitetyksikään. Tämä tuli selväksi ensimmäisenä syksynä, kun ajattelemattomasti pistin eräänä aamuna Keskiveljen mukaan tupperwarepurkillisen jotain edellisen illan jämiä. Purkki sisältöineen ja etenkin Keskiveljen vaatimukset sen lämmittämisestä herättivät jonkinlaista epäjärjestystä, ja poikaa oli juoksutettu purkkeineen ympäri koulua etsimässä mikroa. Vihdoin sellainen oli löytynyt rehtorin työhuoneesta. Lapsi sai ystävällisesti siellä lounaansa lämpimäksi, ja me saimme ystävällisen ilmoituksen siitä ettei koululla oikeastaan ole mahdollista lämmittää kotoa tuotuja ruokia. 

Te rakkaat lukijat olette varmasti niin fiksuja, että tätä lukiessanne olette jo hiffanneet itsestään selvän ratkaisun. Minäkin olen fiksu, mutta myös hidasta hämäläistä kantaa. Tajusin sen nimittäin vasta viime viikolla. TERMOSPURKKI. Ja niitähän saa Amazonista, vaikka missä veikeissä väreissä. Poikien purkkeja on tähän mennessä täytetty jo kanakeitolla, jauhelihakeitolla ja hernekeitolla, eikä loppua näy. Heippa vaan hotdogit.

thermos%20006-normal.jpg