Lake Placidin kuntokeskuksen pukuhuoneiden yhteydessä on huone, jonka lasiovesta ei voi kulkea näkemättä kissankorkuisia varoituksia. "Ei alle 18-vuotiaille." "Ei raskaana oleville tai sydän- ja verenkiertohäiriötä sairastaville." "Käytä korkeintaan 10 minuuttia kerrallaan." "Mikäli tunnet käytön aikana huimausta tai pahoinvointia, lopeta käyttö välittömästi ja ota yhteyttä henkilökuntaan."

Itse uskallaudun käyttämään huonetta melko säännöllisesti. Jumpan jälkeen istun siellä lukemassa tarjolla olevia sanoma- ja aikakauslehtiä, venyttelen samalla treenin rasittamia jäseniäni sen mitä ympärilläni tiukasti oleva kylpypyyhe antaa myöten. Fantasioin tyhjenteväni uhkarohkeasti juomapulloni sisällön huoneen nurkassa kuumottavan laitteen päälle. Olisi niin kiva vähän hikoilla.. En kuitenkaan uskalla, saisin varmasti porttikiellon koko paikkaan. Eihän kiukaalle nyt vettä saa heittää, siinähän kulkee hyvänen aika sähköä!

Amerikkalaiset kutsuvat huoneen käyttöä saunomiseksi. Minusta se on kuitenkin aika kaukana saunomisesta, enkä paljon lähemmäksi päässyt puolisoni työpaikallakaan, jossa myöskin on saunaksi kutsuttu huone. Siellä kiukaan termostaatti sentään on säädetty vähän korkeammaksi kuin 50C astetta.. Kesällä Suomessa yritimme parhaamme mukaan saada saunomiskiintiön koko vuoden osalta täyteen lämmittämällä saunan missä milloinkin melkein joka päivä, mutta ei se tainnut riittää. Saunanikävä alkaa olla jo aika kova.

Siksipä pihaamme ilmestyi jokunen päivä sitten vanha, laho peräkärry. Ja miten tämä liittyy saunaan? Pysykää kuulolla