Yövyimme jalkapallon vuoksi viime viikonvaihteessa Plattsburghissa. Hotellissa sattui olemaan vesipuisto, joten samalla rysäysellä päätimme juhlistaa myös Pikkuveljen syntymäpäiviä jotka ovat oikeasti huomenna. Hän kutsui kolme best buddyaan polskimaan ja syömään hotellihuoneeseen pizzaa sekä kakkua. Kakku oli trendikäs popcornkakku, joka kesti hienosti pitkän matkan ja säilytyksen huoneenlämmössä. Suosittelen kokeilemaan, jos on tarvetta näillä ominaisuuksilla varustetulle kakulle. Popcornkakku ei myöskään kaipaa paistamista ja on kaiken kukkuraksi gluteeniton (riippuen toki siitä, mitä perusmassaan keksii sotkea)! 

Kakun valmistus alkaa siis sillä, että kuivat ainekset sekoitetaan isossa kulhossa. Perusaines on pari litraa popcorneja (vähemmän tai enemmän, riippuu minkä kokoinen rengasvuoka sinulla on käytössä.. kannattaa mitata etukäteen kuinka paljon poppareita + muuta täytettä vuokaan sopii). Muina täytteinä voi käyttää karkkeja, suklaapaloja, suolapähkinöitä, keksejä - mielikuvitus on rajana.

SAM_0023.jpg

Seuraavaksi sulatetaan kattilassa 300-400g vaahtokarkkeja ja 75-100g voita, rengasvuokasi tilavuudesta riippuen. Jos sattuu olemaan Amerikassa, varsinaisten vaahtokarkkien sijaan voi käyttää vaahtokarkkimössöä (yleinen leivänpäällinen :O).

SAM_0021.jpg

Kuuma vaahtokarkkimassa sekoitetaan popcornseokseen, ja koko helahoito painellaan rengasvuokaan. Sekä vuoka että kädet kannattaa öljytä että massa irtoaa aikanaan paremmin kummastakin.

SAM_0024.jpg

Kakun annetaan jähmettyä kylmässä muutamia tunteja tai yön yli ennen tarjoiluvadille kumoamista (ennen kumoamista reunoja kannattaa vähän irrotella veitsellä). Ja kyllähän tämä kakku kauppansa teki!

Pikkuveli ystävineen lähti hotellista yöksi kotiin, joten seuraavana päivänä oli mahdollisuus valmistella suurta 8 vuoden merkkipaalua vielä vähän lisää. Tuli käytyä Pet Smartissa. Nyt vaatekaapissani asuu pieni tyyppi, mutta shhhhh.. kerrotaan siitä Pikkuveljelle vasta huomenna!