Mitä yhteistä on maksalaatikolla, pinaattikeitolla ja mämmillä?

Se, että kaupan eineshyllyltä saa parempaa kuin kotikeittiöstä. Ja nopeammin. Ja halvemmalla. 

Mutta valitettavasti vain Suomesta.. Maksalaatikkoa ja pinaattikeittoa maltankin syödä vain kesäisin, mutta pääsiäisen aikaan emme siellä vieraile. Siksipä mämmin valmistusta piti testata täällä. 

Siitä ei siis tullut kymppimämmin veroista, mutta en ole ajatellut vielä luovuttaa. Tällä ekalla yrityksellä uskoin uusia parhaita ystäviäni eli Eliit Amerikoissa -naamakirjaryhmää. Monien ellien mämmistä oli tullut liian vetistä, joten käytin omaan mämmiini säästeliäästi vettä. Siitä tuli sitten liian kuivaa. Lisäksi totesin, ettei ruisleipään käyttämämme ruisjauhot taida olla ihan ihanteellista mämmiruista. Kotimämmini suutuntuma oli paitsi kuiva, myös karkea ja rakeinen. Seuraavalla kerralla täytynee siis käyttää sihtiruisjauhoja. Kolmas ratkaistava ongelma on se, että en tykännyt mämmin pintaan muodostuvasta kuoresta. Sellaista ei ole einesmämmissä.

0327162020.jpg

Maku meidän mämmissä oli kuitenkin kohdillaan, ja valmistaminen on yksinkertaista, joskin aikaavievää. Kulhoon lisätään päivän mittaan lisää ja lisää kuumaa vettä, ruisjauhoja ja maltaita. Ei muuta. Siinä se mämmi sitten imeltyy itsekseen koko päivän, kunnes siihen lopuksi lorautetaan vähän siirappia ja se paistetaan uunissa. Pomeranssinkuortakin olisi pitänyt laittaa, mutta en löytänytkään "bitter orange peel"iä kaupasta, joten sovelsin ja raastoin hedelmäkorista vähän klementiininkuorta. Toimi :D

Laitetaanpas tänne taas muuten talteen yksi hyväksi todettu arkiruokaresepti:

KOOKOSKALA

n. puoli kiloa valkoista kalaa fileinä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
currya
suolaa
(1-2 rkl salsaa)
1 prk kookosmaitoa

Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää curry, suola ja halutessasi salsa. Lisää kalafileet, ja paista kypsäksi.  Kaada päälle kookosmaito, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile riisin kanssa.

 Veikkaan, että tästä tulisi ihan yhtä hyvää jos kala olisikin kana :)