Viime viikkoina ehdin jo ajatella kohtalon päättäneen, ettei minun ole tarkoitus koskaan päästä Bar Mitzvah -juhliin vaikka kutsu on killunut jääkaappimagneetissa jo kahdesti. 

Edelliset bileet kaksi vuotta sitten menivät sivu suun green card -hässäkän takia. 

Viime viikolla ajattelin, että seuraavat bileet peruuntuvat ihan kaikkien osalta. Pahimmassa tapauksessa ne peruuntuvat, koska juhlakalun isoveli on joko kuollut tai ainakin toinen jalka on tukevasti haudassa, ja silloinhan ei oikein sovi juhlia. Semipahassa tapauksessa juhlat peruuntuvat, koska juhlakalun isoveli on ja pysyy sen verran sairaana, ettei hänen äitinsä kerta kaikkiaan pysty kaikilta sairaanhoidollisilta tehtäviltään järjestämään 400 hengen kekkereitä toisessa kaupungissa, toisessa maassa. 

Ja koska tällaisia ajatuksia pyöri päässäni, en sallinut itselleni lupaa hankkia mekkoa. Jos sen hankkisin, sille ei varmastikaan tulisi käyttöä. Kyllä: olen ehdottoman taikauskoinen.

Nyt näyttää kuitenkin hyvältä, ja niinpä olen käyttänyt kaiken liikenevän vapaa-aikani täydellisen mekon metsästykseen. Amerikkahan on siihen oikea unelmapaikka: valikoimaa löytyy ja hinnat ovat kohtuullisia (riippuen tietysti siitä, mitä pitää kohtuullisena).

Minun täydellinen mekkoni olisi seuraavanlainen:

Ei ainakaan kokonaan musta: olkoonkin tyylikästä, mutta myös tylsää. Ei myöskään valkoinen, se on kesäväri ja niin ikään vähän tylsä: haluaisin mekkoni olevan iloinen ja näyttävä. Ei sininen, en tunne oloani kotoisaksi sinisessä (no niin, juhlissa ei tietenkään kuulukaan pukeutua "kotoisasti".. mutta sanotaanko, etten tunne sinistä väriä yhtään omakseni. Varsinkaan suomenlipunsinistä, niin epäisänmaallista kuin se onkin). Kirkas punainen on myöskin nounou: juutalaisissa juhlissa joulukuussa ei sovi viitata jouluun, enkä sitä paitsi tykkää kirkkaanpunaisesta. Vaaleanpunainen ei ole keski-ikäisen juhlapukeutujan väri (mistä minun on muistutettava itseäni tuon tuostakin.. se olis niin ihana!). Vihreä... no joo, tietyt sävyt. Oranssi, keltainen? Joo, jos minulla olisi mustat hiukset ja etelän ihmisen ihonväri. Kaksi kullan- ja hopeankimaltavaa mekkoa kiikutin juuri kirppikselle. Joku muu pukeutukoon avaruusasuun.

Kovin montaa vaihtoehtoa ei siis jää jäljelle. 

Entä sitten malli? Pitkää mekkoa en tanssijuhliin huoli, sääriäni kelpaa kyllä näyttää. Mutta liian lyhytkään mekko ei saa olla: komeasti kehittyneet reiteni saavat kyllä äijiltä kehuja punttisalilla, mutta juhlasalissa minimekon alla pilkottamassa ne näyttävät lähinnä pelottavilta (ja voidaan kokea viittauksena joulukinkkuun, mikä olisi jälleen erittäin epäsovelista juutalaisjuhlissa). Eli polvimittainen tai hitusen lyhyempi helma, kiitos.

Halterneck -yläosa olisi kiva. En minä epäkäslihaksilleni ihan huvikseen ole kyytiä antanut, tulosten olisi kiva antaa myös näkyä. Halterneck ei vaan taida nyt olla muodissa, sellaisia juhlamekkoja on tosi vähän. Tai sitten ne ovat selkeästi kesämekkoja. Tai sitten baby doll -mallia. Kasan sellaisiakin kolttuja vein juuri kirppikselle, en tajua missä mielenhäiriössä niitä on tullut hankittua oikein monin verroin. Jos ihmisellä on vyötärö, ei ole kovin imartelevaa pukeutua asuun jossa näyttää siltä kuin olisi pullat uunissa.

Mutta halterneck tai ei, mahdollisimman kevyen eli hihattoman yläosan kyllä haluan. 400 ihmistä yhtä aikaa tanssilattialla tietää hikisiä juhlia. Kekkerit tosin alkavat synagogassa pidettävällä uskonnollisella osuudella, jossa juhlaväen hartiat ja käsivarret kuuluu olla peitettyinä. Siinä kohtaa pitäisin tosi mielelläni kaapistani jo löytyvää aivan ihanaa raakasilkkistä Rilsin boleroa, jonka käyttöön on ollut ihan liian vähän tilaisuuksia. Bolero tosin on fuksianpunainen, mistä päästäänkin takaisin väritykseen. Fuksianpunaista ei voi yhdistää ihan mihin tahansa muuhun väriin. 

Saapa nähdä miten tässä käy. Vain viikko aikaa, ja tällä seudulla on turvauduttava postimyyntimekkohin (kaikki potentiaaliset mekkokaupat tunnin matkan säteellä on koluttu tuloksetta). Ja kun jotain pitäisi kai keksiä poikienkin päälle. Ja Bar Mitzvahia edeltävän illan isoille päivällisille. Ihanaa, mikä ongelma! :D

mekko1.jpgmekko2.jpgmekko3.jpgmekko5.jpgmekko4.jpgsuit1.jpgmekko7.jpg  mekko6.jpgmekko8.jpgsuit2.jpg