Välillä lasteni ottamat kehitysaskeleet tuottavat suorastaan pakahduttavaa onnentunnetta. Tänään oli sellainen hetki, kun hokasin ettei ketään kolmesta enää kiinnosta koristella joulukuusta. Viisitoista vuotta sitä tulikin kärsittyä epäesteettisistä kuusista! Kuusista, joiden koristelu on epäsymmetristä painottuen alaoksille. Kuusista, joissa on karmeita värivaloja ja rumia koristeita. Ei auttanut, vaikka yritin vaivihkaa ohjailla koristelua hankkimalla vain nättejä killuttimia. Ne alkoivat tehdä niitä itse: päiväkodissa, koulussa, kotona - ja eihän kakaroiden paskarteluja voi pois heittää varsinkin jos nuori artisti kyttää silmä kovana että irvistävä tonttu heiluu kuusen oksalla päivästä toiseen.

Mutta nyt unelmani on vihdoin toteutunut. Sain koristella kuusen ihan yksin, ja siksipä siihen tuli vain kultaisia ja valkoisia koristeita. Haavekuvani, joka on muhinut jo vuosia, mutta jäänyt aina irvistävien tonttujen ja kaikissa sateenkaaren väreissä loistavien kimallenauhojen jalkoihin. Tyytyväisyyttäni lisää vielä sekin, ettei taaskaan tarvinnut turvautua tienvarsimyyjän farmikuuseen, vaan löysin kuusemme luonnosta melkein omilta mailta, ja pääsin vieläpä hyödyntämään jo kaatuneen ison kuusen latvaosaa.

Kävin muuten aiheesta mielenkiintoisen keskustelun.. Totesin eräälle tuttavalle, että hankin kuuseni mieluiten metsästä. Hän loi minuun paheksuvan katseen, ja totesi jotain sen suuntaista, että adirondackin luonnon puolestapuhujana hän valitsisi metsäkuusen vain jos se olisi jo valmiiksi kuolemaisillaan.. Ahaa. Tälle puunhalaajalle on sitten ok, että hänen kuustaan kastellaan vuositolkulla vesijohtovedellä ja lannoitetaan ties millä myrkyillä? Hän haluaa kuusen, jonka geenit ovat niin manipuloituja että se pitää neulasensa ja värinsä vielä juhannuksenakin? Sehän on melkein sama kuin vastustaisi metsästystä eläinten oikeuksien nimissä, mutta vetäisi tyytyväisenä tehotuotantopihviä. 

Välillä en yhtään ihmettele isoimman muruni tuskaantumista amerikkalaiseen järjenjuoksuun ja kaksinaismoralismiin. Mutta ei anneta sen nyt latistaa tunnelmaa, vaan nautitaan joulun lähestymisestä!

FullSizeRender.jpg