Kuka on sanonut, että täytekakku pitää tehdä sokerikakkutaikinasta? Ei kukaan, ja siksi meidän perheen synttärikakut maistuvatkin nykyään aina brownielta. Niiiiiiin paljon parempaa. Jaan nyt ohjeen täälläkin, eikä tästä muuten täytekakkua tarvitse tehdä. Pelkkä browniekin on melko suussasulavaa :)

Perustaikina on tällainen:

400g voita
2,5 dl paloiteltua tummaa suklaata / suklaahippuja
4 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl jauhoja

Voi ja suklaa sulatetaan. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, siihen lisätään suklaa-voisula. Jauhot käännellään joukkoon niin että ne juuri ja juuri sekoittuvat.

Sitten taikina kaadetaan kakkuvuokaan. Kuvanmukaisiin kakkuihin on käytetty suorakaiteen mallista 33x22cm vuokaa. Kun kakun leikkaa pitkittäissuunnassa puoliksi, siitä saa kaksi kerrosta. Jos haluaa tehdä pyöreän kakun, tarvitset kaksi vuokaa, halkaisijaltaa 20cm. Tai yksikin vuoka tietty riittää, mutta sitten kakku pitää paistaa kahdessa eri erässä :) (Toisin kuin sokerikakku, browniekakku on vaikea halkaista sivuttaissuunnassa että saisi niitä kerroksia.)

Usein piilotan taikinaan ylläreitä ennen paistamista. Joskus toffeetäytteisiä, joskus minttutäytteisiä konvehteja. Kakku paistetaan 150C:ssa n. 25-30 minuuttia - niin että se on juuri ja juuri tiivistynyt taikinasta kakuksi.

Kun kakku on jäähtynyt ja leikattu, kerrosten väliin voi laittaa tietenkin kaikkea mitä nyt täytekakun väliin yleensäkin laitetaan. Tässä pari meidän suosikkiamme:

- muussattu banaani ja kinuskia

- minttusuklaarouhetta, maustamatonta tuorejuustoa ja maustamatonta jogurttia (+sokeria/vaniljasokeria).

Jos sisältö onkin yllätys, koristelussa perinteet voivat olla kunniassa. Päälle levitetään/pursotetaan siis jotain kermavaahdon tyyppistä, tai sokerista "cake icing"iä kuten täällä Ameriikassa. Ampumahiihtotaulussa on käytetty viimeksimainittua, täplät on leikattu syötävästä paperista. Kehottaisin kuitenkin käyttämään vakavaa harkintaa jos suunnittelee käsittelevänsä syötävää paperia kosteankuumassa kylppärissä, salaa ja etenkään yhdeltä yöllä. Siinä voi mennä hermot. Tämä tuli todettua Massachustetsissa sijaitsevassa hotellissa syykuun 6 päivän ensimmäisinä tunteina..

cake1.jpg

Fondant taas on kiva kuorrutus- ja koristelutuote. Miltäänhän se ei maistu, mutta ydin kyllä pelastaa puutteen kun browniekakusta on kyse :)

IMG_4797.jpg

boo.jpgvenla.jpg