Pikkuveli fanittaa kovasti The Martian elokuvaa, jossa astronautti jää jumiin Mars-planeetalle vuosikausiksi. Hän kävi ekan kerran katsomassa leffan oikeissa elokuvissa, sen jälkeen sitä on mm vuokrattu kotiin ja katsottu muutamaan kertaan lentokoneessa. Leffan innoittamana Pikkuveli tietää nyt Marsista yhtä sun toista, mm. osaa nimetä sen kuut, vuoret ja laaksot.

Synttäreistä piti tietenkin tehdä Mars-synttärit. Vieraille lähetettin kutsukortin sijaan boarding pass avaruusalukselle, jonka määränpäänä oli Mars. Matkan kestoksi määriteltiin yksi kokonainen "sol", eli makuupussit kehotettiin pakkaamaan mukaan. Ohjelmassa oli mm. avaruuskävelyä (tramppa otettiin sen kunniaksi talviteloilta) sekä tietenkin The Martian -elokuvan katselua. Ja sitten syötiin - mitäs muuta kuin perunoita!

No joo.. perunaleivoksia. (Mars-suklaapatukat olivat myös ostoslistalla, mutta niitäpä ei täältä saakaan! Englannista olisi voinut tilata, tai Suomesta tietty, mutta tähän lähtöön ne eivät nyt kerenneet.)

0415161634.jpg

Mars itse (kääpiöversioineen) oli myös tarjolla. Huomaa Olympus Mons -vuori, Valles Marineris sekä kuut Deimos ja Phobos. 

0415161633.jpg

Nakkiraketit!

0415161701.jpg

Ufot.

0415161701a.jpg

Avaruuskävelyllä.

0415161636b.jpg

Jotenkin liikuttavaa oli huomata, että Pikkuveljen mielestä synttäreiden ihan paras juttu oli lopulta niinkin maallinen asia kuin metsässä leikkiminen kavereiden kanssa. Sellaiseksi on tämä maailma mennyt. Yksikseen hän kyllä siellä touhuilee päivät pitkät normaalistikin, mutta että sinne sai nyt seuraakin - eikä kukaan vieras aikuinen ollut kyttäämässä ja varoittelemassa miten vaarallista on kiipeillä kivillä ja kannoilla. Shhh.... ei kerrota noiden muiden äideille miten hurja tästä Mars-seikkailusta oikein sukeutuikaan!