On yleisesti tunnettu ja toisteltu totuus, että jos ei välitä urheilusta ja ulkoilmaelämästä, Lake Placidilla ei ole sinulle mitään tarjottavaa. Tottahan se on. Koko oleminen ja eläminen pyörii sen ympärillä, että täällä on jatkuvalla syötöllä urheilutapahtumia ja ulkoiluhulluja turisteja, ja kaikki paikalliset hössöttävät tapahtumista, järjestävät niitä, osallistuvat niihin. Kyllähän siinä aika tyhjältä ja ulkopuoliselta varmasti tuntuu jos moinen touhu ei yhtään nappaa. 

Mutta jos nappaa, tylsää hetkeä ei ole. Eikä tiedä mihin sitä repeäisi. Kaksi viikkoa sitten täällä oli iso jääkiekkotapahtuma: juniorijoukkueet pelasivat hallissa, me aikuiset järvenjäällä ja ovaalilla. Viikko sitten hulinaa aiheutti Empire State Winter Games, noin 20 eri lajia käsittävä talviurheilutapahtuma, joka tuplasi koko kylän väkiluvun vetämällä paikalle yli 2000 osallistujaa alakouluikäisistä eläkeläisiin, plus heidän tukijoukkonsa päälle. Tänä viikonloppuna naapurikylä Saranac Lake järjestää Winter Carnivalin, joka on ollut olemassa jo vuodesta 1897. Ei siitä sen enempää, hieno tapahtuma, mutta lakeplacidilaisen ei kuulu siitä riehaantua sivuhuomautusta enempää ;)

sports2.jpg

sports1.jpg

Ja jottei isoissa yleisötapahtumissa olisi tarpeeksi, pienemmälläkin porukalla saadaan vibaa punttiin. Tänä viikonloppuna ystäväperheemme järkkäsi omalla pihalammikollaan vuotuisen K21 margarita / pond hockey tapahtuman. Perinteisiin kuuluu, että jokainen osallistuja yrittää loistaa jommassa kummassa lajissa: joko margaritojen nauttimisessa tai kiekonpeluussa. Kummassakin kun on vaikeaa olla hyvä, ainakaan samana iltana.. Superhauskaa joka tapauksessa, valitsi sitten kumman puolen tahansa ;)

sports6.jpgsports4.jpgsports3.jpg

Kuvassa yksi tosi nopee kiekkoilija ja kuusi hitaampaa.

sports5.jpg

Viikon kuluttua olen itse puuhanaisena: suunnitteilla on livetapahtuma eli talvirieha "Vermontin ja New Yorkin suomalaiset"- Facebook-ryhmälle. Hiihtoa aamupäivällä, luistelua iltapäivällä - ja huimapäisimmille hurjaa kelkkaratakyytiä Mirror Laken jäälle vastaremontoidusta kelkkatornista. 

Katsotaan, millainen rieha saadaan pystyyn suomalaisvoimin!