Tätä blogia perustaessani mietin, miten julkisen siitä haluan. Olisiko se täysin avoin ja mukana kaikenmaailman blogilistauksissa? Vaiko niin harvojen herkkua, että sisään pääsisi vain huippusalaisilla tunnussanoilla? Blogini päätarkoituksena on päivittää kuulumisiamme kaukana oleville sukulaisille ja ystäville, mutta tokihan haluan sen olevan myös informaation ja vertaistuen lähde jollekin, joka on ehkä samassa elämäntilanteessa, tavalla tai toisella. Niinpä päädyin jonkinlaiseen kompromissiratkaisuun: blogi ei ole mukana listauksissa, mutta sitä voi lukea kuka tahansa joka sinne sattuu löytämään.

Tämä blogi on siis vain puolijulkinen. Siksipä en alkuun ajatellut, että blogin hallinnasta löytyvät Tilastot-osio olisi niin mielenkiintoista luettavaa. Mutta kyllä se vain on!  Sieltä näkyy esimerkiksi se, montako eri kävijää blogissa on ollut tietyllä ajanjaksolla (ensimmäisestä postauksesta alkaen jo 3000 yksittäistä kävijää, huikeaa!), kuinka moni kävijöistä on palannut uudelleen (se lukema onkin sitten huomattavasti vaatimattomampi ), kauanko blogissa vietetään keskimäärin aikaa per käynti jne. Erityisen mielenkiintoinen on osio, josta voi tutkia käynnit eri maista. Suomi johtaa ymmärrettävistä syistä tilastoa ylivoimaisesti. Ymmärrän myös, että aika usein blogissa vieraillaan Egyptistä käsin ja silloin tällöin myös Etelä-Afrikasta Sen sijaan en heti keksi, kuka kumma on innokas stalkkerimme Brittein saarilta..? Tai millä tarkoitusperillä blogiin tultiin kerran Liettuasta?

Jännittävää on myös tutkia sitä, miten blogiin on tultu. Suurin osa kävijöistä tulee tietenkin suoraan eli näpyttämällä selaimensa osoiteriville blogin osoitteen tai klikkaamalla blogin auki suosikeistaan, mutta välillä tänne eksytään myös googlailun tuloksena. Tekemällä haun sanoilla "lake placid" tai "kotiäiti USAssa" tästä blogista saakin ehkä jotain irti (puhumattakaan hakusanatilaston kärkipaikkaa pitävästä yhdistelmästä "mobiilisaunan rakentaminen" ), mutta löysivätkö hakemansa myös ne, jotka surffasivat itsensä tänne hakusanoilla "juhlapöytäliinan koristelu", "pitkät kalsarit" tai "rautarunko siltaan"?? Eläköön Google!