Palatakseni parin postauksen takaisiin tunnelmiin, näyttää meille muodostuneen uusi Itsenäisyyspäivän traditiokin. Kuudes joulukuuta sujui jo toista vuotta peräkkäin Jay Peakin lomakeskuksessa Vermontissa jääkiekkoturnauksen merkeissä. Ei pöllömpi paikka viettää pitkää viikonloppua: lomakeskuksen muodostavat tasokas mökkikylä, jääkiekkoareena sekä iso vesipuisto. Mitä muuta ihminen tarvitsekaan ollakseen onnellinen? (Saunaa tosin kaipasin vesipuistoon - 30 asteinenkin vesi alkaa viluttaa kun siellä kuusi tuntia lilluu..)

Joulukuun kuudennen päivän illalle osui joukkueen yhteiset nyyttärit. En sentään vaatinut, että katsoisimme kaikki yhdessä Linnan juhlia. Mutta pientä sinivalkoista väriä halusin spagetin, tacojen ja cookieiden sekaan. Niinpä päästin luovuuteni valloilleen sinisen jääkiekkoteipin, lomakeskuksen puusta salaa riipaistun oksan, paperiarkin sekä omenan siivittämänä, ja toin tarjolle tällaista naposteltavaa:

kuva%20%2815%29.jpg

Ruokalajina Lohi Skagen taitaa kyllä viitata enemmän länsinaapurimme suuntaan, mutta kukapa pilkkua jaksaisi viilata kun ruisleivän, smetanan, punasipulin ja kylmäsavulohen liitosta on kyse. Nam. (Sitä paitsi onhan naapurilla oma merkittävä osuutensa historiaammekin.)

Lipun askartelu oli niin kivaa, että tein vielä toisenkin lipun lomamökin pihaan kyhäämämme lumiukon kouraan. Sinne se jäi liehumaan Vermontin vuorille kun lähdimme takaisin kohti Lake Placidia!

lumiukko.jpg

Meidän hoidellessamme Suomea maailmankartalle Jay Peakissa, Isoveli vietti Itsenäisyyspäivää ihan kirjaimellisesti: nuori mies piti kotirintamaa pystyssä ihan omin voimin, ja selvisi hienosti kolmesta ja puolesta päivästä pakasteruokia lämmittelemällä. Kovin monelle en ratkaisuamme edes paljastanut, eihän tällainen lapsen heitteillejättö tulisi kenellekään paikalliselle mieleenkään. Vaikka toisaalta, maineeni olen jo hankkinut hulluna suomalaisena.. joten turhaan kai asiasta vaikenin. Mutta yhtä voittajana selvisimme siitä kuin aiemmistakin käsittämättömän järjettömistä edesottamuksistani, kuten kauppaan kävelystä, sienestyksestä tai talvipyöräilystä :D